Die schapen houden van de bladeren van de berenklauw en hebben geen last van irritaties van de haren van die plant. Zo houd Friesland de berenklauw in toom.
Eelco
3 dagen geleden
Mijn Friese zeilhart klopt inderdaad sneller bij al die prachtige locale meer-, vaart- en dorpsnamen.
Albert
3 dagen geleden
Aha, gecontracteerde schapen houden het gras kort !
Hopelijk eten ze ook de Berenklauw op.
Lekker genieten op en aan de Fryske Marren, heerlijk
Monique
6 dagen geleden
Wat geniet ik toch van jullie en de parel xx Monique
Albert
7 dagen geleden
Knap dat je zo snel de oorzaak hebt gevonden van het water in de bilge.
Wij hebben lekkage gehad van de volle waterzak, ook water in de bilge.
Voordat we dat door hadden waren een paar havens verder.
Leuk verslag weer. Wij vertrekken morgenmiddag naar IJmuiden, maandagmorgen om 05.00 h. Naar Scheveningen
Albert
11 dagen geleden
Mooie verhalen, ja vastlopen vóór een wantij hoort er bij. En jullie genieten volop. En op de Wadden heb je minder last van de hittegolf morgen. Wij liggen nu in Edam WSV. Boxje tegen de dijk, lagerwal dus een lekker windje
Albert de Haan
16 dagen geleden
Hoi Margaretha en Jur, mooi blog weer, en goede beschrijving van de route over de platen naar het Inschot. Vorig jaar samen met de Anam Cara gedaan, leuke tocht.
Wij vertrekken morgen naar Heeg , even langs De Mare voor een nieuwe buiskap.
Joost Overmars
21 dagen geleden
Toen Nils Koster nog op het conservatorium studeerde was hij mijn stagiair op school. Toen was al duidelijk dat hij niet “gewoon” docent zou worden. Ik hou wel van dat soort mensen.
Overigens is het Posthuis voor ons sinds twee jaar een no go. Niet omdat het personeel Engels spreekt (zelfs bij van der Werf op Schier kunnen ze geen Nederlands personeel krijgen) maar vanwege het broodje zalm van €12,50 waar helaas geen vergrootglas bijgeleverd werd om het microscopische kleine stukje zalm te ontdekken in het oudbakken broodje, rijkelijk voorzien van slablaadjes die al de hele ochtend in de hete keuken hadden liggen verleppen en waar we bovendien 25 minuten op moesten wachten….. nou ja, heeel misschien proberen we volgende keer die appeltaart (waarschijnlijk van de HEMA van Harlingen ;-).
Martine
een maand geleden
Heel veel plezier op Oerol! Dikke knuffel van ons!
Chris Hendriks
een maand geleden
Hee Jur, wat goed geschreven en dus leuk om te lezen. Wat een fraai bootje! ;-) Groet Chris
Reactie plaatsen
Reacties
Die schapen houden van de bladeren van de berenklauw en hebben geen last van irritaties van de haren van die plant. Zo houd Friesland de berenklauw in toom.
Mijn Friese zeilhart klopt inderdaad sneller bij al die prachtige locale meer-, vaart- en dorpsnamen.
Aha, gecontracteerde schapen houden het gras kort !
Hopelijk eten ze ook de Berenklauw op.
Lekker genieten op en aan de Fryske Marren, heerlijk
Wat geniet ik toch van jullie en de parel xx Monique
Knap dat je zo snel de oorzaak hebt gevonden van het water in de bilge.
Wij hebben lekkage gehad van de volle waterzak, ook water in de bilge.
Voordat we dat door hadden waren een paar havens verder.
Leuk verslag weer. Wij vertrekken morgenmiddag naar IJmuiden, maandagmorgen om 05.00 h. Naar Scheveningen
Mooie verhalen, ja vastlopen vóór een wantij hoort er bij. En jullie genieten volop. En op de Wadden heb je minder last van de hittegolf morgen. Wij liggen nu in Edam WSV. Boxje tegen de dijk, lagerwal dus een lekker windje
Hoi Margaretha en Jur, mooi blog weer, en goede beschrijving van de route over de platen naar het Inschot. Vorig jaar samen met de Anam Cara gedaan, leuke tocht.
Wij vertrekken morgen naar Heeg , even langs De Mare voor een nieuwe buiskap.
Toen Nils Koster nog op het conservatorium studeerde was hij mijn stagiair op school. Toen was al duidelijk dat hij niet “gewoon” docent zou worden. Ik hou wel van dat soort mensen.
Overigens is het Posthuis voor ons sinds twee jaar een no go. Niet omdat het personeel Engels spreekt (zelfs bij van der Werf op Schier kunnen ze geen Nederlands personeel krijgen) maar vanwege het broodje zalm van €12,50 waar helaas geen vergrootglas bijgeleverd werd om het microscopische kleine stukje zalm te ontdekken in het oudbakken broodje, rijkelijk voorzien van slablaadjes die al de hele ochtend in de hete keuken hadden liggen verleppen en waar we bovendien 25 minuten op moesten wachten….. nou ja, heeel misschien proberen we volgende keer die appeltaart (waarschijnlijk van de HEMA van Harlingen ;-).
Heel veel plezier op Oerol! Dikke knuffel van ons!
Hee Jur, wat goed geschreven en dus leuk om te lezen. Wat een fraai bootje! ;-) Groet Chris